4,5 M Ft támogatás kezdő vállalkozóknak

Vállalkozóvá válás támogatása

GINOP-5.1.10-18 – Álláskeresők vállalkozóvá válásának támogatása
GINOP-5.2.7-18 – Fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása

A kiadott közlemény tájékoztatást nyújt a támogatást igénylő vállalkozások részére a GINOP 5.1.10-18 Álláskeresők vállalkozóvá válásának támogatása és a GINOP 5.2.7-18 Fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása című (a továbbiakban együtt: GINOP konstrukciók) továbbadott támogatási konstrukciók keretében nyújtandó vissza nem térítendő támogatás feltételeiről, a lebonyolítás módjáról és speciális követelményeiről.

A vállalkozóvá válás támogatására vonatkozó GINOP konstrukciók feltételrendszere azonos, kivéve a támogatott vállalkozás alapítójának életkorára vonatkozó kritériumot, amely szerint:

– a GINOP 5.1.10-18 konstrukció a 30 év feletti,

– míg a GINOP 5-2.7-18 konstrukció a 18 és 30 év közötti

személyek vállalkozóvá válását támogatja.

A vállalkozás alapítójának életkorára vonatkozó kritérium meghatározásának tekintetében a vállalkozás alapítójának a GINOP-5.1.9-17 Álláskeresők és fiatalok vállalkozóvá válásának ösztönzése – képzés és mentorálás (a továbbiakban: GINOP-5.1.9-17 felhívás) elnevezésű projektbe való bevonás időpontja szerinti életkora az irányadó, és e szerint kerül a személy a megfelelő konstrukcióba besorolásra.

A képzéssel kapcsolatban tájékoztatást az alábbi weblapon talál: www.ginop519.hu

A támogatott vállalkozás által igényelhető támogatás maximum összege 4 573 800 Ft lehet a Magyar Államkincstár által nyújtott továbbadott támogatás formájában.